SİVAS / SUŞEHRİ - Suşehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Suşehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Taşköprü Mahallesi 1. Ülkü sok. No7 Suşehri/SİVAS
Vizyon
Atatürk ilke ve inkilapları doğrultusunda milli,manevi,insani ve kültürel değerleri benimseyen insan hak ve hürriyetlerine saygılı, vatanını ve milletini seven,teknolojik gelişmelere açık ülkesine karşı sorumluluk sahibi, ailede okulda çevrede ve işyerlerinde aranan saygı duyulan beğenilen bilgili kültürle ve nitelikli bireyler yetiştirmek için varız. Tüm modern teknik bilgi ve mesleki becerilere sahip,kendini daima geliştirmeye açık donanımlarını toplum yararına kullanan; bilgi ve beceriyi en kaliteli sağlık hizmetine dönüştüren eğitim merkezi olmak.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda; etkili iletişim kurabilen, sorumluluk duygusu yüksek, kendine güveni tam, araştıran ve üreten, kendisi ve toplumla barışık, mesleğiyle ilgili yenilik ve gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini yenileyen, Atatürk ilke ve inkilaplarina ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine yürekten bağlı, vatansever, milli, manevi, ahlaki ve insani değerleri benimseyen elemanlar yetiştirmektir. 21.yy daki gelişmelerin ışığında Kelkit Vadisi´nde model ve lider bir okul olmaktır.
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :4
Biyoloji Laboratuvarı :2
Öğretim Şekli :Tam Gün
Doğal Gaz
Ulaşım
İlçe içerisinde ulaşım dolmuşlarla sağlanmaktadır. İl merkezine ulaşım için belirli saatlerde kalkan servisler vardır. İlçemiz D-100 kara yolu üzerinde olduğundan iller arası otobüslerle diğer illere olan ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır.
İlçe Merkezinde
Okulumuz İlçe Merkezinde, İle Uzaklığı : 131km
Kontenjan Bilgileri
Bilişim Teknolojileri Alanı : 20, Adalet Alanı : 20, Muhasebe ve Finansman Alanı : 24