SİVAS / SUŞEHRİ - Suşehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün barışın, sevginin ve umudun temsilcileri, aydınlık geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kapsamında Şehit ve Gazi yakınları ziyaret edildi.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Ara

Mesleki Tanıtım Kulübü Danışman Öğretmeni Büşra YILDIZ tarafından öğrencilerimize her alanda seçebilecekleri meslekler tanıtılmıştır.

Ara

Öğrencilerimizden Esra KAYA Okullar Arası Karate İl Şampiyonasında İl Birincisi olmuştur.

Kas

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına "Cumhuriyete Nefes" mottosuyla gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine öğrencilerimizle beraber katıldık.

Kas

İstiklal mücadelesinin büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 85.yıl dönümünde sevgi,saygı ve rahmetle  anıyoruz.

Kas

Bütün varlığını yüce Türk milletine adamış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ekm

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizin  ve öğrencilerimizin katkılarıyla hazırlanan Cumhuriyet Bayramı panomuz

Ekm

ÇEDES Projesi kapsamında öğrencilerimiz tarafından pano düzenlenmiştir.

Ekm

Değerler Eğitimi Kulübü tarafından öğrencilerimize Görgü Kuralları Eğitimi düzenlenmiştir.

Ekm

2023-2024 eğitim-öğretim yılı Okul Aile Birliği toplantısı velilerimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Müdürümüz Lokman Bulut’un iyi dilek ve temennileriyle başlamıştır.

Ağu

Bir ulusun birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiği, milli mücadele sürecinin en büyük adımı; Büyük Taarruz Zaferinin 101. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle  anıyoruz.

Tem

Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun ve demokrasi zaferinin yedinci yıl dönümünde tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.